Sosiaalinen koira on onnellinen lemmikki

Mistä tuntee onnellisen ja rakastetun perheen jäsenen, koiran? Iloisesta tervehdyksestä, hännän heilutuksesta ja rakastavasta, lähes palvovasta katseesta? Kaikesta niistä ja paljon muustakin, sillä syyttä ei sanota, että koira on ihmisen paras ystävä! Onnelliselle ja elämäänsä tyytyväiselle koiralle näytetään päivittäin, että sitä rakastetaan omana persoonanaan.

Jotkut koiran omistajat sisustavat huoneensa oman lemmikkinsä kuvilla. Nykyään oman lemmikin kuvilla voi halutessaan jopa tapetoida huoneen seinän, sillä sitä varten on olemassa fototapetti, jossa voi käyttää oman lemmikin kuvaa.

Tietenkin, makuuhuoneen tapetti on yleisesti se kaikkein tärkein, sillä ihanan raukea tai jopa romanttinen tapettikuosi antaa hyvän unen aktiivisen päivän jälkeen. Makuuhuoneen tapetti voi olla vaikkapa meren sininen, kesän vihreä tai helmen harmaa, sillä tärkeintä on, että se antaa levollisen ja rentoutuneen olon ennen nukahtamista. Omaan väri- ja tyylimakuun sopiva ihastuttava makuuhuoneen tapetti auttaa saamaan makeat unet, jotta jaksaa taas seuraavan päivän monet leikit ja touhut rakkaan koiran kanssa.

Onnellinen koira saa hyvää, ravitsevaa ruokaa, liikuntaa koiran rotuominaisuuksien mukaan, tarvittavan määrän lepoa ja erityisesti lähimpien ihmisten läsnäoloa. Koira haluaa tehdä ihmisen onnelliseksi olemalla mukana erilaisissa touhuissa ja tohinoissa, kuten esimerkiksi pallopeleissä ja vaikka lehtien haravoinnissa. Katsotaan seuraavaksi, minkälaisia asioita koira ja omistaja voivat yhdessä harrastaa.

Yhdessä tekeminen tuo onnellisuutta

Liikkuva koira on aktiivinen koira. Liikunta erittää elimistöön hyvän olon hormoneja, eli endorfiineja sekä koiralla että ihmisellä. Liikkuessa voi tavata muita koiria ja koiran omistajia, mikä tuo sekä hyvää mieltä että auttaa vähentämään mahdollisia koiran stressi- tai pelkotiloja.

Vapaana koiraa voi pitää esimerkiksi aidatussa koirapuistossa, jossa se voi haistella jälkiä, kulkea omia reittejään ja ennen kaikkea tavata muita koiraystäviä. Muistathan, että omistaja vastaa siitä, miten koira käyttäytyy muita lemmikkejä kohtaan, joten ethän vie mahdollisesti aggressiivista koiraa koirapuistoon. Vastuullinen omistaja noudattaa myös tarkkaan koirapuiston sääntöjä, esimerkiksi siivoamalla liikuntahetken aikana oman koiransa mahdolliset tuotokset.

Valppaus ja tarkkaavaisuus ovat koiran tärkeitä ominaisuuksia

Koira rakastaa erilaisten havaintojen tekemistä. Omakotitalossa asuva koira on mielellään ulkona ainakin omistajan läsnä ollessa. Omistajan ollessa esimerkiksi työssä tai koulussa, useimmat koirat viihtyvät häkissä koirannappuloiden, riittävän veden ja esimerkiksi pallon kanssa. Koiran aika ei tule pitkäksi sen havainnoidessa ympäristöään. Lintujen äänet, autojen äänet ja esimerkiksi ohi kulkevat ihmiset ovat koiralle mieluisaa tarkkailtavaa. Kuinka ihanaa onkaan omistajan saapuessa kotiin, silloin on koiran päivä onnea täynnä!

Koira lähtee mielellään omistajansa tai hoitajansa kanssa vaikka pienelle metsäretkelle. Rauhoittavat luonnonäänet, lempeä tuuli ja puiden humina ovat koiran mieleen. Haistelu ja omistajan ripottamien makupalojen etsiminen on koiran mielestä todella mukavaa puuhaa.

Koira elehtii päivittäin erilaisten tilanteiden mukaan

Ihmisen on hyvä oppia tuntemaan koiran erilaiset ilmeet ja eleet. Vastuulliset koiran omistajat opettelevat tuntemaan erilaisia koiransa tuottamia eleitä, jotta voivat tulkita niitä vastaisuudessa oikein. Kääntämällä päätä koira elehtii rauhoittavasti, katsomalla silmiin koira saattaa pyytää makupalaa tai pelkästään omistajan huomiota. Elämäniloinen, kirkassilmäinen lemmikki on asia, joka saa omistajansa murheet väistymään ja tekee ilot moninkertaiseksi. Osoitathan koirallesi, kuinka tärkeä yksilö hän sinulle on. Koira ”lukee” tehokkaasti omistajansa elkeitä, koska rakastava omistaja on koiralle se kaikkein tärkein!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *