Koiran ruoka-allergiat: Kiinnitä huomiota ruokavalioon

Koiran ruoka-allergiat eivät suinkaan ole harvinainen ilmiö, mutta ne voivat pahimmillaan heikentää merkittävästi koiran terveyttä, jos siihen ei puututa ajoissa. Haastavaksi allergian hoidon tekee se, että allergian aiheuttajaa on usein hyvin vaikeaa diagnosoida, mutta monissa tapauksissa allergiaa aiheuttava ainesosa löytyy koiran ruokavaliosta, joten omistajana sinun tulee kiinnittää tähän seikkaan tarkoin huomiota.

Koiran ruoka-allergia

Koiran ruoka-allergioita on tutkittu jo paljon, mutta syitä allergian takana ei olla vielä pystytty kartoittamaan tarkkaan. Koiran ruoka-aineallergia voikin puhjeta missä iässä tahansa, mutta jopa kolmasosa tapauksista voidaan havaita alle 1-vuotiailla pentukoirilla.

Vaikka periaatteessa mikä tahansa ruoka-aine voi aiheuttaa koiralla allergiaa, joidenkin ruoka-aineiden on todettu altistavan koiran todennäköisemmin allergian kehittämiselle kuin toisten. Näitä ovat koirien ruuissa yleisesti esiintyvät aineosat, kuten naudanliha, kana, lammas, kala, ja kananmunat sekä maissi, vehnä ja soija.

Jos koira on allergisoitunut jollekin ruoka-aineelle, ensioireena on yleensä ihottuma. Koska koiralla on tapana raapii näitä alueita, alueelle voi syntyä myös tulehduksia. Lisäksi muutokset suolen toiminnassa ovat yleisiä.

Kiinnitä huomiota koiran ruokavalioon

Allergisoivan raaka-aineen löytäminen on haastavaa, ja usein omistajan tulee teetättää koiralle niin kutsuttu eliminaatiodieetti, jonka aikana allergiaa aiheuttava ruoka-aine pyritään tunnistamaan. Tässä dieetissä on tärkeää valita koiralle ruokia, jotka sisältävät harvemmin käytettyjä proteiinin ja hiilihydraatin lähteitä.

On olemassa myös valmisruokia, joiden sisältämät ainesosat on käsitelty niin, että koiran immuunijärjestelmä ei reagoisi niihin niin voimakkaasti. Lisäksi on syytä tarkistaa, että koiranruoka ei sisällä liikaa lisäaineita, sillä nämä voivat myös olla koiran allergian osasyyllisiä.

Allergisoivan ruoka-aineen löytämisessä on tärkeää valita laadukkaita ainesosia. Huomion kiinnittäminen koiran ruokavalioon aina pennusta asti voi auttaa myös ehkäisemään mahdollisen allergian syntyä ja tästä syystä onkin tärkeää, että koiranruoan laatuun panostetaan mahdollisimman paljon. Tästä syystä koiranruoat kannattaa hankkia lemmikkieläinten hyvinvointiin ja terveyteen erikoistuneesta liikkeestä kuten Zoo.fi –verkkokaupasta, jonka laajasta valikoimasta löytyy paljon tuotteita myös helposti allergia-oireita saaville koirille.

Zoo.fi tarjoaa monipuolisen allergiaruoka-valikoiman lisäksi myös koiranruokia muihin erityisiin käyttötarkoituksiin. Valikoimasta löytyy koiranruokia esimerkiksi koiran suoliston tasapainon ylläpitämiseen, kroonisen ripulin hoitoon, ylipainoisen koiran ruokavalioon kuin aktiivisen koiran ruokavalioon. Jokaisen tuotteen kohdalta löydät kattavat tiedot ruoan sisältämistä ainesosista, joten mikäli tiedät jo valmiiksi, mitkä ruoka-aineet allergisoivat koiraa, voit tarkistaa ennen tilaamista kätevästi, ettei kyseinen tuote sisällä näitä ainesosia. Löydät Zoo.fi –verkkokaupasta myös houkuttelevia kampanjahintoja, joiden ansiosta voit tilata hyväksi todettua koiranruokaa suuremmissa pakkauksissa ja säästää näin myös selvää rahaa.

Eliminaatiodieetin suunnitteleminen tulee aina toteuttaa yhdessä eläinlääkärin kanssa. Koiran ruoka-allergian hoitaminen on usein pitkä ja monivaiheinen prosessi. Vaivannäkö on kuitenkin aina kannattavaa, sillä allergian hoitaminen parantaa koiran elämänlaatua ja varmistaa, että uskollinen kumppanisi pystyy elämään rinnallasi pitkän ja terveen elämän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *