Lasten matot koiraperheeseen

Koira on monen lapsen paras ystävä, joka opettaa lapselle monia elämässä tärkeitä asioita. Se opettaa suhtautumaan toisiin empaattisesti ja kantamaan vastuuta toisesta elollisesta olennosta. Koiraperheessä kasvavalle lapselle onkin tärkeää, että rakas karvakaveri saa tulla myös lapsen omaan huoneeseen ja osallistua lapsen leikkeihin. Tästä syystä monessa koiraperheessä mietitäänkin kuumeisesti, millaiset lasten matot ovat paras valinta koiraperheeseen ja mitä mattojen valinnassa tulee huomioida.

Huomioi ainakin nämä

Mitä sitten tulee huomioida, kun valitaan lasten matot koiraperheeseen? Ensinnäkin kannattaa tietysti valita mahdollisimman helppohoitoiset lasten matot, jotta ne on helppo pestä tai ainakin pyyhkiä vahinkojen sattuessa. Kovin painavat lasten matot eivät välttämättä ole paras valinta, sillä lasten matot voidaan joutua koiraperheessä pesemään usein ja suurten mattojen liikuttelu etenkin märkinä voi olla haastavaa. Pienet lasten matot voivat mahtua jopa perheen omaan pesukoneeseen, mikä helpottaa huomattavasti niiden pesua. Erityisen hyvin koiraperheeseen sopivat sellaiset matot, joista on helppo pyyhkiä pienet tahrat saman tien esimerkiksi kostealla liinalla.

Koiraperheessä lasten matot liukuesteellä toimivat erityisen hyvin! Tällaiset matot eivät luista koiran tassujen tai lasten pikkuisten jalkojen alla, mikä lisää turvallisuutta leikin tiimellyksessä. Etenkin pienen koiranpennun tai raihnaisen koiravanhuksen kohdalla jalat voivat olla jo heiveröiset, joten luistamaton matto tassujen alla lisää myös koiran hyvinvointia ja mukavuutta.

Pölyämätön matto on hyvä valinta lastenhuoneeseen. Kannattaa myös valita matto, joka ei kerää kovin pahasti koirankarvoja ja jossa ne eivät kovin hyvin näy. Osa koiraperheistä valitsee koko kodin matot koiransa karvojen värin mukaan. Esimerkiksi valkokarvaisen koiran kotona toimivat hyvin valkoiset matot, sillä näissä matoissa valkoiset karvat eivät juurikaan näy. Mustaturkkisen koiran kotiin sen sijaan kannattaa hankkia mustia mattoja, jos haluaa, etteivät koiran karvat erottuisi kovin hyvin matosta. Päinvastaisessa tilanteessa karvat erottuvat helposti ja pistävät heti silmään maton pinnalta, mikä tekee huoneesta nopeasti sotkuisen ja epäsiistin näköisen.

Lastenhuoneessa on tietenkin tärkeää, että matto sopii huoneen sisustukseen, värimaailmaan ja tunnelmaan. Lisäksi sen tulisi tuntua mukavalta lapsen jalkojen alla. Parhaimmillaan lasten matot ovatkin paikkoja, jotka muuntautuvat lasten leikkimaailmoiksi prinsseine ja prinsessoineen, hirviöine ja sankareineen ja joiden päällä lapsi viettää aikaa myös rakkaan lemmikkinsä kanssa. Jos lapsi on jo sen ikäinen, että osaa kertoa mielipiteensä oman huoneensa sisustuksesta, kannattaa hänet ehdottomasti ottaa mukaan huoneensa uuden maton valintaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *